Verrot lekker

DETAILS
Share dit boek
DIRECT BESTELLEN
paperback
€ 22,50
Mei 2015
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9789461561787
Verrot lekker
Zelf fermenteren

“Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren.” Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd.

Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren.

Weij: “Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout toevoeg, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool.”

 

http://verrotlekker.nl

 

 

 

 

 

"Verrot lekker" is het leukste jongensboek wat ik in jaren las - Felix Wilbrink, De Telegraaf

**** - Jonah Freud, Parool

"Verrot lekker" is een enorm aanstekelijk boek over fermenteren - Bram Hahn, Elsevier 

Hartstikke leuk boek! - Chris Kijne, Met het Oog op Morgen

Echt een mooi boek - Patricia Nagelkerke, RTVNH Lunchroom

Luister Radio 1 Mangiare hier terug 

Verrot Lekker, een te gek boek met een wereld aan informatie over fermenteren en zelf inmaken van groente, fruit, noten, zaden en granen. Vol kundigheid, uitleg en heerlijke recepten van Christian Weij - Merijn Tol, Delicious 

Een ‘verrot’ mooi boek met bijna 150 recepten, variërend van brie waarvan zijn twee jonge kinderen smullen tot appelcider en zuurde­sembaguette - Lekker Veluwe 

          Dit boek is een heel leuke aanwinst voor echte hobbykoks die er plezier in hebben veel zelf te maken. - Vegatopia.nl 

Na het lezen van dit inspirerende boek, sta ik te trappelen om aan de slag te gaan. - Xandra bakt Brood-blog 

Een echte “must have” is het prachtige boek Verrot Lekker van Christian Weij waarin op fraai gedocumenteerde wijze het proces van fermenteren met veel leuke recepten wordt beschreven.- Meester Affineurs 

 

woensdag
16
december
19:00 Ede
Tijdens deze workshop fermenteren door Christian Weij maak je vijf producten die je met de kerstdagen kunt serveren.