Eric Smit

AUTEUR
Share deze auteur
Eric Smit

Eric Smit is financieel-economisch onderzoeksjournalist.

Eric Smit schrijft sinds 1999 over financieel-economische onderwerpen. Hij begon bij het zakenblad Quote waar hij zijn tanden zette in de broekspijpen en mantelpakjes van minder deugdzame heren en dames in het bedrijfsleven. Eind 2006 maakte Eric Smit de overstap naar Dagblad De Pers, waarvan hij één van de oprichters was. In 2008 verliet Eric Smit de gratis kwaliteitskrant weer om zich op het schrijven van de biografie over Nina Storms te richten. In 2010 startte Eric Smit samen met Mark Koster en Arne van der Wal het internetplatform Follow The Money (FTM).

Het onderwerp waar hij al sinds 2005 door wordt gegrepen zijn de woekerpolissen. In 2005 kwam Eric Smit erachter dat hij zelf enkele woekerpolissen bezat. Inmiddels heeft hij zich, voor zover mogelijk, van zijn woekerpolissen verlost. Deze ervaringen sterken hem in de overtuiging dat mensen niet moeten wachten om zich in de materie te verdiepen en in actie te komen.

Eric Smit schreef de geruchtmakende bestsellers De broncode en Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady (45.000 exemplaren verkocht).