Jos Heymans

AUTEUR
Share deze auteur
Hij had spijt als haren op zijn hoofd, maar dat belette Lodewijk Asscher niet om door te gaan. Dat deed het partijc… t.co/1KSEVlyBJI
Als dominostenen vielen ze om: eerst PvdA-leider Lodewijk Asscher, daarna de leden van het kabinet-Rutte. Asscher s… t.co/dJyYK32P2j
Jos Heymans

Jos Heymans (1951) werkt sinds 1995 als politiek verslaggever bij RTL Nieuws.

Hij is plaatsvervangend chef van de Haagse redactie en voorzitter van de Parlementaire Persvereniging. Hij staat bekend als een zeer ervaren en gedegen journalist en is daarom vertrouwd met het politieke spel zoals dat zich op het Binnenhof afspeelt.

Heymans begon zijn journalistieke loopbaan in 1973 bij dagblad Het Binnenhof in Den Haag. Hij werkte vervolgens negentien jaar lang bij de Geassocieerde Pers Diensten (GPD), een samenwerkingsverband van regionale dagbladen, in vele journalistieke functies, onder meer als parlementair verslaggever.

Heymans was als RTL-verslaggever zeer betrokken bij de verkiezingscampagne en de formatie van 2002, een van de meest turbulente periodes in de parlementaire geschiedenis. Hij schreef daarover het boek Het jaar van de waanzin; opkomst en ondergang van de nieuwe politiek, dat in 2003 verscheen.