Jos Heymans

AUTEUR
Share deze auteur
Als je echt van hem af wil, moet je niet aarzelen het zwaarste middel in te zetten. Maar D66, CDA en CU durfden nie… t.co/wgkFkHgBMl
@JanDriessen @markrutte Zeg je nu @JanDriessen dat de in eigen kring gewaardeerde VVD-senator en fractievoorzitter… t.co/YhtDc231Ds
Jos Heymans

Jos Heymans (1951) werkt sinds 1995 als politiek verslaggever bij RTL Nieuws.

Hij is plaatsvervangend chef van de Haagse redactie en voorzitter van de Parlementaire Persvereniging. Hij staat bekend als een zeer ervaren en gedegen journalist en is daarom vertrouwd met het politieke spel zoals dat zich op het Binnenhof afspeelt.

Heymans begon zijn journalistieke loopbaan in 1973 bij dagblad Het Binnenhof in Den Haag. Hij werkte vervolgens negentien jaar lang bij de Geassocieerde Pers Diensten (GPD), een samenwerkingsverband van regionale dagbladen, in vele journalistieke functies, onder meer als parlementair verslaggever.

Heymans was als RTL-verslaggever zeer betrokken bij de verkiezingscampagne en de formatie van 2002, een van de meest turbulente periodes in de parlementaire geschiedenis. Hij schreef daarover het boek Het jaar van de waanzin; opkomst en ondergang van de nieuwe politiek, dat in 2003 verscheen.