Jeroen Wester

AUTEUR
Share deze auteur
@jaapdebruijn Minder BCO klopt dus. De wijze van speuren wordt “efficiënter” gemaakt. Categorie semantiek/framing.… t.co/awys7XLjm9
In hoeverre speelt het gebrek aan overtuiging de GGD parten? Leestip: landelijk coördinator Sjaak de Gouw zei mij i… t.co/B7auc8o3jn
Jeroen Wester

Jeroen Wester is journalist van NRC Handelsblad en nrc.next. Hij schrijft over zorg, economie en financiën. Hij won in 2015 De Tegel, samen met NRC-collega Joep Dohmen, voor zijn publicaties over klokkenluider Arthur Gotlieb en de misstanden bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Daaruit volgde Operatie‘werk Arthur de deur uit, dagboek van een ongewenste werknemer, waarin zij zijn aangrijpende verslag bewerkten. Wester is auteur van Help, we worden overgenomen, over de meest voorkomende financiële trucs van bedrijvenhandelaren (private equity) en hij schreef Baan, opkomst en ondergang van een softwarebedrijf. Voor zijn publicaties over het boekhoudschandaal van Ahold won hij samen met Joost Oranje in 2004 de NDP-prijs voor dagbladjournalistiek en De Loep, de prijs voor onderzoeksjournalistiek. Jeroen Wester studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte eerder voor Het Financieele Dagblad.

2e
druk
en de val van Aysel Erbudak
Een verbijsterende reconstructie Machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verraad. Het gemeentelijke socialistische Slotervaartziekenhuis wordt na jarenlange financiële ellende in 2006 het eerste geprivatiseerde ziekenhuis van Nederland.
Verschenen
Lees meer
2e
druk
Dagboek van een ongewenste werknemer
Persoonlijk en aangrijpend verslag van een ongewenste werknemer Onder redactie van Joep Dohmen en Jeroen Wester “Ik zit in een situatie die zo absurd is, dat ik mij gedeisd houd.
Verschenen
Lees meer
zaterdag
7
november
14:00 De Balie, Amsterdam
Klokkenluider of querulant?