Linda Polman

AUTEUR
Share deze auteur
A Flower Strike. Internetconnections in #Myanmar are even more seriously hampered today, but take note that demonst… t.co/VQQlOmw1x7
Linda Polman

Linda Polman is auteur van de bestseller De crisiscaravaan. Achter de schermen van de noodhulpindustrie. Van de Nederlandse editie verschenen 12 drukken, daarnaast 10 buitenlandse vertalingen.
Eerder verscheen onder andere ‘k Zag twee beren, de achterkant van de VN-vredesmissies, dat is vertaald door Penguin Publishers als We Did Nothing - Why the Truth Doesn't Always Come Out When the UN Goes In. Het oogstte wereldwijd bijval.
Polman schrijft voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en The Guardian.

Foto Patricia Hofmeester

Leven met de doodstraf
In Death Row Dollies volgt ze jarenlang vrouwen die hun lot hartstochtelijk verbinden met dat van terdoodveroordeelden in Texas: niet alleen de Nederlandse en andere trans-Atlantische ‘dollies’ in de goedkope motels rondom death row op het Texaanse platteland, maar ook de dames van Texas’ eigen piepkleine antidoodstrafbeweging, en families die na de executie van man of vader achterblijven met de erfenis, vaak niet meer dan wat brieven en een tafelventilator.
Verschenen
Lees meer
woensdag
24
juni
20:00 Boekhandel Wagner Sassenheim
  Op 24 juni om 20:00 geeft auteur Linda Polman een lezing in boekhandel Wagner te Sassenheim. 
donderdag
11
juni
20:30 Stadsschouwburg Amsterdam
Linda Polman is hoofdgast op de negende editie van talkshow De Idee in de Stadsschouwburg Amsterdam op 11 juni. 
zondag
7
juni
14:00 Boekhandel Dominicanen, Maastricht
Op 7 juni om 14:00 geeft auteur en journaliste Linda Polman een lezing over haar nieuwe boek Death Row Dollies in boekhandel Dominicanen in Maastricht. 
vrijdag
29
mei
20:00 't Spui Amsterdam
Op vrijdag 29 mei a.s.