Geluk is een jurk

DETAILS
Share dit boek
DIRECT BESTELLEN?
Ook verkrijgbaar als
Geluk is een jurk

Vijftien jaar geleden begon ze op de redactie van de Nederlandse ELLE; inmiddels geldt Cécile Narinx, die niet terugschrikt voor hakken van 15 centimeter, als een van de mode-iconen van het land.

In Geluk is een jurk biedt ze ons een vrolijke blik achter de schermen van de internationale modewereld. Zo spreekt ze het orakel Lagerfeld en het echtpaar Beckham en ondervindt ze bij Jan Taminiau de weelde van couture aan den lijve. Daarnaast brengt ze odes aan smaakbepalers als Carine Roitfeld en Suzy Menkes, maar ook aan evergreens als de LBD, Le Smoking en het Chanel-jasje.
Met aanstekelijk enthousiasme en kennis van zaken laat Narinx zien dat kleren wel degelijk de man en vrouw maken, en zelfs levens kunnen veranderen. Geluk is een jurk bewijst dat mode niemand onberoerd laat.

'Cécile is niet alleen een goede journalist, maar ook een uniek stijlicoon' - Viktor & Rolf

Cécile Narinx (Elle) werd hoofdredacteur van het jaar. Ze maakt een consistent mooi blad én ze kan het mooi verwoorden, ook steeds belangrijk. - Rob van Vuure over de Mercur

Dit boek is voor alle zelfbenoemde modemeisjes zonder modelecturele bagage en voor iedereen die op een ongedwongen manier meer wil leren over mode. - Annemerel.com

Zeer aantrekkelijk boek over de mode. - Matthijs van Nieuwkerk

Een feest om te lezen. - Tros Nieuwsshow

Met even zoveel vaart waarmee Narinx door het leven zweeft, zoeft de lezer door Geluk is een jurk. - Merike Woning (Metro)

Legt feilloos de mores in de modejournalistiek bloot. - Linda Nab (Villamedia Magazine)

Ook als je geen fashion-fanaat bent is Geluk is een jurk van Cécile Narinx smakelijke kost. - Flair

Op luchtige toon krijgen we een realistisch, informatief en soms hilarisch inkijkje. - Els de Baan (Trouw)

De eerlijkheid van Narinx is werkelijk verfrissend en op geen enkel moment wordt het boek dweperig of saai. - Emma (lifeandcookies.nl)

Het boek leest heerlijk weg en meerdere malen heb ik hardop moeten lachen. - Marle Reimert (savemywardrobe.wordpress.com)

Cécile Narinx, laat nuchter en met humor, haar licht schijnen op o.a. dure couture. Cécile geeft haar ongezouten mening, maar ook haar lievelingsadresjes - AM Magazine

Hoofdredacteur van Elle Magazine (NL) Cécile Narinx schetst een intiem, actueel beeld van de modewereld. Gebruikmakend van feiten, eerstehands ervaring, interviews en haar doordachte mening, beschrijft zij verhalend de meest invloedrijke couturiers, beroemdheden, modejournalisten, stylisten en iconische kledingstukken. Portretten van onder andere Yves Saint Laurent en Suzy Menkes worden geschetst en de iconische waarde van de Little Black Dress en het Chaneljasje verklaard. Ook geeft zij haar visie op actualiteiten als de livestream van modeshows en het debat rondom de dunne verschijning van het model. Eerder gepubliceerde columns, uitleg van modetermen, advies voor stijlvol reizen en een korte bronnenlijst zijn tevens aanwezig. De subtiele hoeveelheid beeldmateriaal is grotendeels verzorgd door bekend mode-illustrator Kate van Harreveld en modefotograaf Peter Stigter. Deze handzame publicatie biedt de geïnformeerde maar ook beginnende vrouwelijke modeliefhebber inzicht in en - via haar woordkeuzen en levendige snapshots - enthousiasme voor de modewereld. -Drs. Anna Elisabeth Kruyswijk (MA) (NBD|Biblion recensie)

Boekpresentatie Geluk is een Jurk