Leen Zevenbergen

AUTEUR
Share deze auteur
Kunstmatige intelligentie die de privacy van burgers beschermt? Waarom werkt niet elke gemeente, provincie, bedrijf… t.co/4t5NllsacV
Vandaag in het Financieel Dagblad; privacy boetes nemen toe. Hoe artificial intelligence dat kan voorkomen hoor je… t.co/YEU004fl36
Leen Zevenbergen

Serie Ondernemer, Leider en oprichter Europees Duurzaamheidsplatform, TED-spreker en succesvol schrijver

Schrijver van management best sellers, oprichter van leading edge technologie bedrijven en een van de founding fathers van de Europese duurzaamheidsbeweging. Leen verzorgt inspirerende keynotes, workshops en retraites voor leiders over de grote uitdagingen en transformaties in de 21e eeuw.

In 1985 richtte hij, na een studie economie en accountancy, het eerste Nederlandse Artificial Intelligence bedrijf op, Bolesian genaamd. Leen bleek een echte serie ondernemer want daarna startte hij in binnen- en buitenland een twintigtal andere bedrijven in Technologie, Handel en Sport. Daarnaast was Leen ook de “thought leader” en bestuurder bij grote internationale bedrijven als Roccade en Origin.

Vanaf 1996 combineerde hij zijn passie om nieuwe dingen te starten met duurzaam ondernemen. Hij werd voorzitter van de Europese tak van duurzame ondernemers ‘Social Venture Network’ en richtte in 2013 B Lab Europe op, het wereldwijde netwerk van B Corps.

Leen’s passie is om bedrijven duurzaam te laten opereren in een wereld waarin disruptie en onzekerheid de enige stabiele factoren zijn.

Zijn motto: “Sustainability @ the speed of passion”

 

Kies zelf je koers in de veranderende wereld
Once Upon A Future is een fascinerende expeditie naar een wereld waarnaar we allemaal verlangen. Een intense beleving en confrontatie met onze belemmerende overtuigingen.
Verschenen
Lees meer
dinsdag
7
april
15:00 Boekhandel Paagman, Den Haag
Op zaterdag 14 april vindt de tweede virtuele signeersessie plaats van het boek Once Upon a Future van Leen Zevenbergen en Ruud Veltenaar bij Boekhandel Paagman in Den Haag.
zaterdag
28
maart
17:00 Bilthovense Boekhandel, Bilthoven
Op zaterdag 28 maart vindt in de Bilthovense Boekhandel de eerste Virtuele Signeersessie plaats: Ruud Veltenaar en Leen Zevenbergen signeren hun boek voor degenen die de sessie via een online verbinding bijwonen.