Ruud Hendriks

AUTEUR
Share deze auteur
@AartZeeman Ik zie exact dezelfde fouten als wij in 1996 maakten. Voetbal is geen normaal product maar diepe emotie… t.co/8UPtrtUMkj
This is the COOLEST. A Google Earth-type representation of the planet. Every green dot is a radio station. Click an… t.co/qk4i75JmtJ
Ruud Hendriks

Ruud Hendriks en Patrick de Zeeuw waren collega’s bij Endemol Entertainment. Ze startten en bestuurden een groot aantal nieuwe ondernemingen, waaronder Startupbootcamp, boekten grote successen maar moesten ook af en toe een gevoelige tegenslag incasseren.

Hendriks ademt radio en televisie. Zonder hem zou het huidige medialandschap er in Nederland heel anders uitzien.Het zat er al vroeg in; na zijn studie journalistiek werd hij dj bij het legendarische piratenstation Radio Caroline. Vanaf zijn twintigste presenteerde hij diverse programma’s voor Veronica en in 1988 was hij co-host voor de NOS tijdens de Olympische Spelen.

Maar al snel richtte Hendriks zijn blik over de landsgrenzen. Als mede-oprichter van Radio 10 en Sky Radio zond hij als een van de eersten via de kabel en satelliet over heel Europa uit. Eind jaren tachtig werd hij directeur van het destijds juist opgerichte RTL 4 en 5, en na een periode in Engeland sloot hij zich aan bij John de Mol en Joop van den Ende in Endemol Entertainment.

Na zijn vertrek was Endemol uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende en succesvolle entertainmentmaatschappijen in de wereld. Hendriks was directeur en mede-eigenaar van Lux Media, dat onder andere verantwoordelijk is voor tv-zender Het Gesprek en NRC Media, de uitgeefmaatschappij van NRC Handelsblad en NRCNEXT.

Hendriks heeft niet alleen het huidige moderne medialandschap gevormd, maar is hij ook een visionair als het gaat om de vraag waar de nieuwste technologische ontwikkelingen ons zullen brengen

3e
druk
Starten, Accelereren & Innoveren. 100 tips om een succesvol bedrijf te lanceren
Klopt mijn business model? Hoe vind ik investeerders? Hoe verbeter ik mijn productie? Hoe financier ik verdere groei? Waar moet ik op letten bij het aannemen van nieuwe medewerkers?
Verschenen
Lees meer
Ruud Hendriks op de Week van de ondernemer
Interview Emerce over medialandschap
Sanoma Mediaparade